Zboží

Kokosový cukr pro zdraví

.

Kokosový cukr patří mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem. Ty jsou velice prospěšné pro náš organismus, protože způsobují pomalé a vyrovnané zvýšení hladiny cukru v krvi, takže nezpůsobují takzvaný cukrový šok. Kokosový květový cukr obsahuje také množství minerálních látek a vitamínů, proto je navíc výživný a zdravý. Se svými vyváženými hodnotami je však především vynikajícím sladidlem pro diabetiky. Kokosový cukr svojí nízkou glykemickou hodnotou snižuje riziko vzniku cukrovky, inzulínové rezistence nebo také kombinovaného onemocnění žlučníku.
kokosová palma

Kokosový cukr jako výživné sladidlo

Kokosový květový cukr je bohatý na minerály, stopové prvky a vitamíny. Z nich jsou zastoupeny například:
1.       draslík
2.       hořčík
3.       železo
4.       zinek
5.       síra
6.       měď
7.       vitamíny skupiny B
8.       antioxidanty
9.       čtrnáct aminokyselin
Kokosový cukr je zdravou alternativou k tradičnímu cukru.
květy kokosu

.

Jak použít kokosový cukr

Kokosový květový cukr má mírně karamelovou chuť, ale nechutná po kokosu. Rozpouští se velice snadno v tekutině i na jazyku. Čistý kokosový cukr má také lehce sladkou vůni. Výborně se hodí k pečení dezertů a také jako posyp na rozličné zákusky, nebo třeba i bílý jogurt. Dávkování je potom stejné jako u běžného cukru. Dále se přidává do cereálií, je vhodný jako sladidlo k oslazení nápojů, jak horkých, tak studených.

Odkud pochází kokosový cukr

Cukr jako surovina se získává v Indonésii na ostrově Bali, kde je ručně sbírán nektar z květů na kokosových palmách. Tento květový nektar se získá naříznutím palmového okvětí. Potom se tento květový nektar uvaří a tím se vytvoří karamel. Cukrový karamel se dále drtí na jemné, drobné krystalky hnědé barvy a karamelové chuti, která se však může během roku trochu měnit podle sklizně a druhu palmy, z níž se cukr získává. Kokosový cukr se v Asii používá již po celé stovky let jako oblíbené sladidlo. Pomáhá udržovat vyrovnané vnitřní prostředí, podporuje imunitu a má blahodárný vliv na celý organismus.

Kokosový cukr pro zdraví
3.8 (75%)4
.